Inredningstips för vardagsrum

Hur ska man egentligen inreda sitt vardagsrum så det blir sådär mysigt som man verkligen vill ha det?
Vi ger dig lite tips och idéer på vägen dit och även lite tips om bra produkter du hittar till bra pris med hjälp av oss.

Publicerad: 20200412

Så du har bestämt dig för att styla om ditt vardagsrum. Eller kanske flyttar du och vill inreda vardagsrummet i din nya bostad riktigt fint från början med din egen stil.
Vi vill gärna hjälpa dig på vägen.

Tips för att inreda ditt vardagsrum
Få tips när du ska inreda ditt vardagsrum

För att ett hem ska bli så där extra trivsamt och mysigt måste det ha det där lilla extra som gör att man bara längtar hem. Det kan antingen vara lite ombonat och välplanerat, fluffiga textiler utspridda strategiskt över rummet eller lite abstrakta och djupa kulörer. Det finns många sätt att göra vardagsrummet trivsamt på.

Inred med en fluffig matta under soffan

Varför inte en fluffig matta för att ge ett mjukt, mysigt och avkopplande intryck som lämnar en varm känsla i kropp och själ. Att den sedan också värmer fötterna gör ju inget.

En matta under soffan tycker vi ska ha lite längre lugg så den verkligen bryter av känslan som man alltid får av soffbordet och soffan - det strama och tillrättalagda.
En matta med lång lugg ger en mysig känsla och skapar den trivseln som man vill ha i sitt vardagsrum utan att du behöver göra något. Satsa på rätt matta.

Våga blanda material och form

Samtidigt som man verkligen vill få till den där känslan av mysfaktor så är det också lätt att man missar hela poängen med att inreda varmt och mysigt i sitt vardagsrum.
Ofta inreder man vardagsrummet med interiörer från samma kollektion eller butik - det skapar bara en känsla som inte blir sådär mysig som man vill ha den. Det liknar mer ett showroom än ett avkopplande rum.

Våga blanda och mixa olika former, material, interiörer och kollektioner med varandra. Lyckas du behålla färgsättningen på ett bra sätt så kommer du verkligen lyckas med att skapa det där härliga vardagsrummet du önskar.

Inred med mörka färger - det gör inget

Djupa nyanser och mörka färger är populärt i vissa sammanhang och i ett vardagsrum så kan det bli riktigt, riktigt fint om man får till det bra.
Försök få in blått, grönt (lite djupare nyanser), rött och mörkgrått ger en fantastisk stämning till rummet och den övriga miljön. Det spelar egentligen ingen roll om färgerna förekommer i soffan, väggmaterialet eller olika textilier - varför inte hitta några snygga krukor i någon av färgerna till exempel.

Vill du inte ha den mörka tonen i vardagsrummet utan istället det lite mer ljusa så tipsar vi om att använda dig av den trendiga färgen ljusrosa eller varför inte lite upplyftande nyanser av orange och rosttonad rödfärg - dessa går för övrigt riktigt bra med den mörkare nyansen av de flesta färgerna också.

Med blandade färger, former och material så ger du ditt vardagsrum ett nytt liv. Inred ditt vardagsrum smart.

Skapa en avslappnad miljö med flera sittplatser

Lägg till flera sittplatser genom kanske ett par sittpuffar eller fåtöljer så ger du vardagsrummet en lite mer inbjudande och familjär känsla. Passa även på att mixa lite olika färger så du bryter och ger liv till rummet.
Genom att blanda in lite olika mönster, färg och material så skapar du en levande och mer inbjudande känsla i ditt vardagsrum.

Personlig tavelvägg stärker rummet

Många gånger så förstör man ett annars mycket bra vardagsrum med att inte ha någonting på väggarna. Det känns kall, opersonligt och nästa obeboeligt ibland.
Genom att skapa en personlig tavelvägg så blir det inte bara lite mer levande - det blir ju lite roligare också. Så förändra intrycket och ge vardagsrummet ett nytt liv med en personlig tavelvägg.