Inredningstips, inspiration för heminredning

Annons

Just nu - 25 - 40 % rabatt på allt!

Annons

Annons

Nu får du 10% rabatt på ett helt köp samt andra oslagbara priser på inredning - FYNDA NU!

Få inspiration till en snygg, modern inredning

Vi tycker det är kul att du hittat hit till oss på hemlust.se. Här hittar du artiklar, tips och även länkar till produkter såsom t ex möbler, tavlor, textiler, lampor, gardiner, sängkläder, handdukar, dukar, mattor och så himla mycket mer.

När det gäller att inreda sitt hem och få bra, smakfulla inredningstips som stämmer med din stil så behöver du vara beredd på att det kan ta lite tid. Precis som att det är trist att se sitt hem ofärdigt så är det lika roligt att se det färdigt. Kom ihåg att det tar tid att bygga ett hem.

Att hitta din stil och den stil som passar just ditt nuvarande hem tar tid och är inte lätt alla gånger. Du kommer se många fina saker som ger dig en riktig inspirationsboost men samtidigt kommer du ibland leta länge efter samma inspiration.

Därför startades den här siten om heminredning.

Bo in dig - innan du inreder ditt hem

En sak som vi har lärt oss är att man behöver bo in sig i sin bostad innan man kan se hur man vill inreda sitt hem. Man behöver börja känna sig hemma innan man också börjar få inspirationen som behövs för en lyckad inredning.

Det är först efter ett tag som du ser vilka färger som kan fungera och som du vill ha, vilka möbler vill du byta ut och vilken känsla vill du få i varje enskilt rum i ditt hem.

Ta tiden som behövs för att se och känna hur ni verkligen vill inreda hemmet. Det är en del saker som kommer påverka hur ni känner och hur ni vill designa bostaden som t ex hur ni rör er mellan rummen, vilka ytor som ni verkligen använder, hur uteplatsen eller balkongen används och hur den blir en den av hemmet. En yta som ni använder ofta ska, förutom att vara varm i känslan, vara lättillgängligt och smidigt att använda. Köket är en sådan plats t ex. Här gäller det att inreda sitt kök på ett sätt som gör det enkelt att använda, mysigt att umgås i och enkelt att komma till.

Hitta din egen inredningsstil och själ

Ett tips som kanske kan fungera för just dig är att gå på lite mer neutral bas i hemmet. Kombinera sedan det med säsongsanpassade textilier, dekoration och fyllnadsfärger. Det kan ge dig en inredning som känns mer levande över tid och som verkligen passar in rätt med tanke på att vi i Sverige har fyra tydliga årstider.

En viktig sak när det gäller inredning är att tänka på sig själv och vilken känsla du vill få av ditt hem. Strunta i instagramflödet och ge dig/er själva den miljö för avkoppling och värme/kärlek som ni vill ha i hemmet.

Ljuskällor som inredningstips

En sak som väldigt många missar är att använda olika ljuskällor för sin inredning. Det handlar dels om belysning i form av lampor men även att ta till vara på det naturliga ljuset som vi har runt om oss. Här kan man t ex fundera på vilka gardiner man har och hur mycket ljus dessa släpper in. Vinterhalvåret är ju en mörk årstid - hur kan man använda det dagsljus som finns på bästa möjliga sätt för in inredning?

När det gäller belysning och lampor så har du mängder av olika stilar och varumärken att tänka på. Gillar du Dansk design så kommer du hitta många fantastiska lampor för ditt hem.

Olika stilar för olika rum

Även fast det är viktigt att hitta en röd tråd som går igen i alla rum i hemmet så är det viktigt att tänka på att det är olika stilar att inreda ett vardagsrum mot ett badrum.

Ett badrum ska vara en mysig oas som man trivs i. Tänk dig själv en dusch på morgonen som ger dig energi inför utmaningarna på jobbet. Ett vardagsrum ska däremot ge dig känslan av avkoppling när du kommer från en tuff dag på jobbet till exempel.

Aktuella inredningstrender

Även inom inredning är återvinning och hållbarhet ett ämne som är fortsatt viktigt vilket vi tycker bra och gillar.
Framtiden tror vi kommer innebära många intressanta saker. Medvetenhet kommer bli mer viktigare, att skapa sin egen nisch kommer bli viktigare - tänk "storytelling för inredning". Framtiden är ljus och mycket intressant när det gäller inredning - ta stora varumärken som IKEA t ex så har även dem insett vikten av bra design. Man har dem senaste åren gått mot mer designskapade möbler och kollektioner - bra där IKEA.

Hållbara material blir också det viktigare och viktigare även för heminredning. Vi tror att man kommer gå mot lite färre investeringar men att när man investerar så gör man det ordentligt och genomtänkt. En annan trend som kan komma om vi får leka med tanken lite är "multimöbler" - det vill säga multifunktions möbler. Möbler som man kan använda till flera saker än just det som det var tänkt till från början.

En annan trend som vi hoppas på kommer är den med stora, luftiga växter i sitt hem. Alla vet (och forskning visar) att klimatet i våra hem blir bättre av växter men vi mår också bättre av att ha mycket växter omkring oss. Palmer i vackra krukor är ett bra sätt att faktiskt ge liv åt ett utrymme som annars inte används.