Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar är ett svenskt försäkringsbolag som ingår i koncernen Tryg A/S. Man erbjuder sina svenska kunder en rad olika försäkringar som man kan behöva för sitt privatliv och fritidsliv.
Man har den senaste tiden förvärvat en del konkurrenter med syfte att knyta till sig den kompetens man ser att man både behöver och som man vill ha in i sitt bolag. Det här gör att Moderna är idag en av de större aktörerna på den svenska marknaden och man har även den kompetens och den kundservice som man kan förvänta sig.

Försäkringar för alla. Och lite till.

När livet plötsligt blir lite mindre bra med en otrevlig överraskning så kan du känna dig trygg med Moderna Försäkringar. Oavsett om du tappat bort din resväska, din bil har fått en liten skada eller kanske om frysen har gått sönder så finns dem där för att hjälpa dig.

Vilka försäkringar har man för sina kunder?

Moderna är ett försäkringsbolag som erbjuder sina kunder en lång rad försäkringar för alla tänkbara behov.

Man har allt från bilförsäkring till kattförsäkring och olycksfallsförsäkring. Man har även en försäkring anpassad för villaägare – en villaförsäkring

Eftersom man har förvärvat andra mindre mer nischade försäkringsbolag så har man också den spetskompetens som man kan kräva när det gäller vissa försäkringar. Det kan t ex handla om båtförsäkring eller en mc-försäkring. Det här gör att Moderna Försäkringar är som vi ser det en riktigt bra och heltäckande partner inom försäkringar för dig.

Vad är det som gör Moderna Försäkringar så bra?

Vi gillar dem tack vare deras mångsidighet. Trots att man erbjuder så många olika försäkringar och lösningar så har man alltid spetskompetens som gör at tman kan erbjuda sina kunder det allra bästa hela tiden. Så vi anser att du kan känna dig trygg med att anlita Moderna Försäkringar nästa gång.

Kan jag samla alla mina försäkringar hos Moderna?

Det är det som är så bra. Oavsett om du bara har en försäkring eller om du har flera (som de flesta av oss har) så är du lika välkommen som kund hos Moderna.
Dem hjälper dig oavsett vad och vilken typ av försäkring du är ute efter.

Fem fördelar med Moderna Försäkringar

1. Klar strategi för sina olika verksamhetsområden

Genom att man har en tydlig uppdelning mellan sina olika verksamhetsområden så har man också en djup kunskap inom respektive område. Behöver du hjälp med din bilförsäkring så kommer du få prata med någon som är expert på just det.

2. Enkel skadeanmälan via hemsidan, dygnet runt

Du gör enkelt din skadeanmälan dygnet runt via deras hemsida. Du blir sedan kontaktad av Moderna som hjälper dig vidare. Smidigt, tillgängligt och enkelt tycker vi.

3. Stabilt bolag med trygga ägare

Moderna är ett stabilt bolag - man är Sveriges femte största försäkringsbolag (sakförsäkringar) och del av Nordens näst stösta koncern inom försäkringar - Tryg Forsikring.

4. Ingen uppsägningstid på försäkringar från Moderna

Moderna har ingen uppsägningstid på sina olika försäkringar, vilket vi tycker är bra så klart. Dock bör du vara medveten om att det finns regler för när en försäkring kan sluta gälla. En bilförsäkring t ex slutar gälla automatiskt när man byter ägare på bilen.

5. Lång erfarenhet av försäkringar

Man har funnits med ett tag nu som bolag. I och med att man har förvärvat mindre bolag inom olika nischer så har man ocksåsäkrat erfarenheten som behövs för att kalla sig en av dem största försäkringsbolagen.

Gillar du också Moderna? Få pris på försäkringar idag.

Företagsuppgifter Moderna försäkringar

Organisationsnummer: 516403-8662

Besöksadress: Sveavägen 167, 113 46 Stockholm

Kundservice Privatkunder: 0200-43 89 87

Kundservice Företagskunder: 08-696 05 55

Anmäla skada: Det gör du enkelt via deras hemsida - använd den här länken: Skadeanmälan Moderna

Sedan 2009 så är man en del av koncernen Tryg. Tryg A/S är en av de allra största försäkringsbolagen/koncernerna i Norden och man har i skrivande stund ca 4,000 anställda. Man har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och i Sverige så bedriver man alltså sin verksamhet under namnet Moderna.
I Sverige har man sitt huvudkontor i Stockholm och avdelningskontor runtom i landet, bland annat i Göteborg, Malmö och Sundsvall.

Några varumärken som ingår under Modernas paraply är bland annat Bilsport & MC Specialförsäkring, Atlantica Båtförsäkring och Trygghetsavtalet (det är en produktförsäkring hos El-giganten).

Företaget visioner och mål

Företaget har en uttalad ambition och strategi om att på riktigt utmana den traditionella försäkringsbranschen och man lanserar digitala lösningar till sina försäkringsprodukter. Bland annat så lansserade man 2017 en AI-baserad bilförsäkring som bara tar hänsyn till förarens körsträcka och körstil. Föraren kan sedan via en app följa sin körstil och därmed också påverka sin premie för försäkringen. Appen i sig är sammankopplad med bilen via en läsare som är man installerar i OBD-uttaget i bilen och man kan på så sätt mäta körstilen hos föraren.

Försäkringen i sig består av en fast del och en rörlig del. Den fasta delen (fast kostnad) täcker perioden när bilen inte används och den rörliga delen alltså som baserar på förarens körsätt. På det här sättet blir försäkringen verkligen individanpassad.

Modernas affärsområden

Företaget har delat in sin verksamhet i fem (2020 red.anm) olika affärsområden med varumärken. Dessa är:
Privatmarknaden - här har man villaförsäkring, personförsäkring, gravidförsäkring, barnförsäkring och bilförsäkring till exempel.
Företagsmarknaden - här har man samlat allt som rör företag. T ex företagsförsäkring, gruppförsäkringar, småföretagsförsäkringar.
Garanti - här ingår kredit- och garantiförsäkringar till företag.
Affinity - här har man lagt kort- och reseförsäkringar samt den produktförsäkring som man idag har med El-giganten.
Nicherna - här är alla "specialförsäkringar" som t ex MC-försäkringar, båtförsäkringar och djurförsäkringar.