Hemförsäkring Student

Låg månadskostnad oavsett om du hyr eller äger bostaden

Allt ingår redan från början som t ex skydd för vattenläcka

Alltid 1,500 kr i självrisk

Hedvigs hemförsäkring för studenter

Det här är Sveriges i särklass mest populära student hemförsäkring. Oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller inneboende så har du allt tänkbart skydd i deras student försäkring.
Som alltid med Hedvig så har du alltid drulle och ingen bindningstid på försäkringen. Du är fri att stanna och fri att byta när du vill.

Man har den mest generösa ersättningen för t ex elektronik och det är något man är stolta över.
Dina saker är försäkrade upp till 25,000 kr/styck och alltid med drulleförsäkring.

Det här är en riktigt bra hemförsäkring för studenter.

Vad ingår då i Hedvigs Student hemförsäkring?

Vi har kollat igenom vad som ingår i hemförsäkring för studenter och det är faktiskt ganska generöst vill vi nog påstå.

Det här ingår i deras student hemförsäkring:

Eldsvåda

Skulle det börja brinna i din bostad så täcker Hedvig dig och dina saker. Du får ersättning för brand- och rökskador.

Inbrott

Skulle du råka ut för inbrott eller att någon förstört din lägenhet så hjälper Hedvig dig. Självklart gäller skyddet för källaren och vinden.

Vattenläcka

I din hemförsäkring student kan du få ersättning för olika typer av vattenskador som t ex om badrummet svämmat över eller diskmaskinen läckt okontrollerat. Alla skador på dina saker ersätts av Hedvig.

Oväder

Om dina saker skulle bli förstörda på grund av översvämning, hagel, regn, kyla, snötryck eller jordskalv kan du få ersättning för det. Skulle du missa en bokad och betald resa så kan du också få möjlighet till ersättning på grund av oväder.

Ansvarsskydd

Ansvarsskyddet gäller vid tillfällen när någon kräver dig på ett skadestånd för att ha skadat henne eller honom eller dennes saker.
Hedvig hjälper till med förhandling och utredning och man betalar både skadestånd och rättegångskostnader om du orsakat skadan.

Stöld, skadegörelse

Vid en skadegörelse eller stöld av dina saker så täcker och ersätter Hedvig dem. Så det spelar ingen roll om du är hemma eller ute och reser - du kan alltid känna dig trygg med hemförsäkring student från Hedvig.

Rättsskydd

Har du en hemförsäkring som student så hjälper Hedvig dig med ersättning för att anlita advokat/ombud om du skulle hamna i en rättslig tvist. Skyddet gäller för tvister som avhandlas i tingsrätten, hovrätten och Högsta domstolen.

Överfall

Deras överfallsskydd kan ge dig en ersättning om du skulle bli utsatt för ett brott som t ex ofredande, rån, våldtäkt eller misshandel.
Du kan också få ersättning om du är utsatt för ett försök till ett brott.

Reseförsäkring

Om ditt bagage skulle bli försenat på din utresa så kan du får ersättning för det. Skulle du befinna dig i ett land där det blir krig, eller någon form av naturkatastrof så hjälper man till med att flyga hem dig och man ersätter dig också för skäliga och nödvändiga kostnader i och med det.

Sjuk under resa

Deras reseskydd gäller för de första 45 dagarna under din resa och täcker de kostnader om du blir akut sjuk eller skadar dig. Skulle det vara nödvändigt så flyger man även hem dig till Sverige för fortsatt vård.

Vitvaror

Skulle t ex din tvättmaskin gå sönder kan du få ersättning för det. Skulle någon annan elektrisk apparat/maskin gå sönder på grund av kortslutning, överspänning eller kanske överslag så kan du få ersättning för det med. Du har också möjlighet till ersättning för skadat innehåll om din frys skulle gå sönder.

Drulleförsäkring

Hedvigs drulleförsäkring gäller vid tillfällen när du har sönder dina saker genom en oförutsedd händelse. Det kan t ex vara om du spiller kaffe över datorn, tappar mobilen i marken eller du kanske sätter dig på dina glasögon så dem går sönder. Drulle ingår alltid i hemförsäkring student hos Hedvig.

Fem fördelar med Student Hemförsäkring från Hedvig

1. Ingen bindningstid på sina försäkringar

Som student är det skönt att veta att man inte har några löpande utgifter. Det gäller också för hemförsäkringen - hos Hedvig har du som student ingen bindningstid för din student hemförsäkring

2. Allt ingår i Hemförsäkring student

Här ingår verkligen allt du kan tänka dig. Från det att tvättmaskinen går sönder, det blir vattenläcka eller om du tappar din mobil i toaletten. Du kan känna dig trygg med skyddet i försäkringen.

3. Bli kund enkelt i appen

Ladda ner appen, fyll i dina uppgifter och vips så är du kund. Du får ditt försäkringsbrev i brevlådan eller via e-post. Enklare och smidigare kan det faktiskt inte bli - bra för dig som student.

4. Smidig betalning via autogiro

Du betalar din månadsavgift enkelt genom digitalt autogiro. Du aktiverar det i appen när du registrerar dig första gången.

5. Vilket värde är mitt hem och mina saker försäkrade till?

Dina saker (lösöre) är försäkrade till 200,000 kr. Har du dessutom studentförsäkring för bostadsrätt så försäkras din bostad till sitt fulla värde..