Hedvig Försäkringar

Hedvig försäkringar är bolaget som verkligen utmanar och tänker nytt. Precis en sådan aktör som försäkringsbranschen 2020 behöver.

Hemförsäkringar för alla boendeformer.
Och alla boende.

Hedvig ger dig precis allting som du behöver och även förväntar dig av en försäkring. Enda skillnaden mot andra är att du får lite mer service, lite mer som ingår i din hemförsäkring och lite snabbare svar när du behöver.
Hedvig är2020.


Vilka försäkringar har man för sina kunder?

Man erbjuder sina kunder hemförsäkring villa, hemförsäkring bostadsrätt, hemförsäkring hyresrätt och även hemförsäkring för studenter.

En rolig detalj är att det alltid ingår drulleförsäkring, oavsett vilken försäkring du tecknar med Hedvig hemförsäkring.

Hyr du i andra hand eller om du kanske är student så är du välkommen att bli kund hos Hedvig försäkringar - det är något som de flesta andra bolagen inte erbjuder sina kunder.
Vi gillar verkligen Hedvig för dem tänker nytt på riktigt.

20 Frågor och svar om Hedvig Hemförsäkring

För att du själv ska kunna se hur smart det är med försäkringar från Hedvig så har vi samlat ihop svar till frågor som vi tror att du kan ha.

1. Hur kan Hedvig ha ekonomiskt trygghet?

Hedvig är en del av HDI Global Specialty SE som är en av världens största försäkringsgrupper. Det innebär en riktigt stark trygghet för både dig och dem.

2. Varför kan Hedvig ge ersättningsgaranti till sina kunder?

Genom sin modell så kan man garantera ersättning till sina kunder, om dem har rätt till det vill säga - vilket de flesta har.

3. Vad händer om jag inte kan bo kvar i mitt hem efter en skada?

Hedvig är riktigt generösa här. Man tar hand om dig i 12 månader efter skadetillfället och hjälper även till att magasinera dina möbler. Riktigt bra tycker vi.

4. Om jag är ute och reser och det blir oroligheter där jag befinner mig, kan Hedvig då evakuera mig?

Ja. Kostnaden för att få dig evakuerad vid t ex krig, naturkatastrofer, epidemier eller någonting annat som gör att svenska UD avråder svenska medborgare att vistas i landet står Hedvig för.

5. Vilka olika försäkringar har Hedvig?

Man har försäkringar för lägenheter, villor och bostadsrätter. Det spelar ingen roll om hyr eller äger din bostad och inte heller om du hyr i andra hand eller är inneboende. Drulleförsäkring ingår i alla av Hedvigs försäkringar.

6. Hur kan jag anmäla en skada?

Du anmäler din skada enkelt i deras app. Har du inte appen installerad så kan du antingen maila till dem på claims(at)hedvig.com eller gå in och skriv på deras chatt via hemsidan så hjälper dem dig direkt.

7. Vart går deras överskott?

Dem samarbetar med bland annat SOS Barnbyar och Barncancerfonden.

8. Vad kostar Hedvigs hemförsäkring?

Kostnaden beror på olika faktorer. Det kan t ex handla om hur och var du bor och hur många ni är som bor i hushållet.
Du får enkelt ditt prisförslag via deras hemsida eller deras app. Här får du prisförslag på försäkring från Hedvig.

9. Vem täcker försäkringen?

Försäkringar från Hedvig täcker alla de som du bor med. Det gäller t ex ditt/dina barn och sambo - du anger själv hur många i deras app.

10. Vilken självrisk har Hedvig?

Alla försäkringar från Hedvig har en självrisk på 1,500 kronor. Även här har man gjort det enkelt och tydligt för sina kunder. Det gillar vi.

11. Hur lång bindningstid är det på försäkringarna?

Det här är riktigt kul - dem har ingen bindningstid!
Som det enda försäkringsbolag i Sverige så har man ingen - du kan enkelt säga upp din försäkring precis när du vill. Supersmart tycker vi!

12. Hur är det med drulleförsäkring då, ingår det eller ska jag betala extra för den?

Yes, drulle ingår i alla deras försäkringar. Dessutom täcker den upp till 50,000 kr per sak - i vanliga fall täcker drulleförsäkringen upp till 50,000 för alla saker tillsammans.
Även här är man väldigt generösa i sitt försäkringserbjudande. Man har även högre ersättningar för elektronik.

13. Ingår det olycksfallsförsäkring?

När du är hemma gör det inte det, tyvärr. Men är du ute och reser och skadar dig eller blir sjuk så har du täckning för det.

14. Är det svårt att avsluta min försäkring?

Nej, inte alls. Du gör det enkelt själv via deras app och du bestämmer vilket datum du vill avsluta försäkringen.

15. Hur byter jag till försäkring från Hedvig?

Även här är det enkelt och smärtfritt. Du anger bara vilket försäkringsbolag du har idag så hjälper Hedvig dig med bytet.

16. Hur fungerar reseförsäkringen?

Din försäkring från Hedvig täcker olika saker som händer när du är ute och reser. Om du t ex råkar ut för en olycka, behöver uppsöka läkarvård, blir sjuk eller om du är tvungen att åka hem för att någon i din närhet (närstående) har blivit sjuk. Alla som ingår i hemförsäkringen täcks av det här.

17. För hur många dagar gäller reseförsäkringen?

Den gäller för 45 dagar. Du har även en möjlighet att förlänga tiden med 45 dagar om du ska vara borta längre.

18. Om jag inte kan resa, kan jag få ersättning då?

Ja, du kan få ersättning för det man kallar för outnyttjade resekostnader. Det handlar om t ex logi och resan om du eller en närstående blir inlagd på sjukhus eller behöver åka hem i förtid.
Här gäller dock vissa specifika villkor som du får av dem.

19. Kan jag få ersättning om mitt bagage skulle vara försenat?

Ja, du kan få ersättning för det. Om ditt bagage är försenat till resmålet så får du en ersättning från Hedvig på 750 kr efter 6 timmar, 1500 kr efter 24 timmar och 2000 kr efter 48 timmars försening.
Skulle ditt bagage försvinna, bli förlorat så ersätter inte Hedvig dig utan du måste då kontakta flygbolaget som har skyldighet att ersätta dig.

20. Ingår avbeställningsskydd?

Nej, det ingår inte i Hedvigs hemförsäkring. Vanligtvis så har du det skyddet om du har betalat med kreditkort så kolla det med din bank/kortutgivare.

Fem fördelar med Hedvig Hemförsäkring

1. Ingen bindningstid på sina försäkringar

Som det enda försäkringsbolaget i Sverige så har Hedvigs hemförsäkringar ingen bindningstid alls. Du startar och avslutar din hemförsäkring superenkelt och smidigt via deras hemsida eller app.
Behöver du hjälp så svarar dem riktigt snabbt via deras chat på hemsidan eller via epost.

2. Specialister på just hemförsäkringar

Man kan hemförsäkringar. Eftersom man riktat in sin verksamhet på just försäkring och trygghet för dig och ditt hem så är man, som vi ser det, specialister på just hemförsäkringar.

3. Enkelt att starta och få hjälp med sin hemförsäkring

Superenkelt faktiskt. Ladda ner deras app, följ instruktionerner så är du igång på några få minuter. Bort med all onödigt pappersarbete och telefonköer. Hedvig hemförsäkring är enkelt stt starta och att använda.

4. Stabil och smart ekonomisk modell

Genom sin smarta och trygga ekonomiska modell så kan du känna dig tryggare än med andra försäkringsbolag. Man avsätter en viss del av den månadskostnad som kunderna betalar till deras "skadeersättningsfond" vilket innebär att dem alltid har täckning för att kunna betala ut ersättningar till sina kunder. Det gör att det också går snabbare än hod många andra bolag.

5. Drulle ingår alltid

I alla deras försäkringar så ingår det man kallar för drulleförsäkring. Det gillar vi skarpt. Det är inte helt ovanligt att man spiller kaffe över sitt tangentbord eller kanske den dyra laptopen. Då kan du känna dig trygg med deras försäkringar som alltid kommer med drulleförsäkring.

Gillar du också Hedvig? Få pris på hemförsäkring idag.

Företagsuppgifter Hedvig försäkringar

Organisationsnummer: 559093-0334

Besöksadress: Valhallavägen 117, 115 31 Stockholm

Kundservice Privatkunder: 010-45 99 200

Support: hedvig@hedvig.com

Anmäla skada: Det gör du enklast via hemsidan - använd denna länk: kontakta Hedvig

Bolaget grundades 2017 för att på riktigt utmana de traditionella försäkringsbolagen. Man ville helt enkelt fokusera på människorna och ge dem bästa möjliga försäkringar med dem bästa förmånerna. Man ville göra det enkelt för sina kunder när dem behövde hjälp - ta bort allt pappersarbete, tid i telefonköer och annat som innebär onödig väntan.
Hedvig Hemförsäkring vill stå på kundens sida.

Företaget visioner och mål

Man har som vision att deras försäkringar ska göra det så pass enkelt för sina kunder att dem får en frihetskänsla. Man vill stötta sina kunder vid behov och man vill ge blixtsnabba utbetalningar i syfte att skapa trygghet för sina kunder i svåra situationer.

För att enklast förstå hur Hedvigs försäkringar fungerar så måste man förstå hur branschen i grunden fungerar.
Försäkringsbolagen tjänar sina pengar på att betala ut så lite som möjligt. Det innebär tyvärr att dessa företag ibland gör det lite svårt och besvärligt för sina kunder när dem behöver hjälp.

Här är Hedvig annorlunda mot andra försäkringsbolag. Man tar en liten del av månadskostnaden för kunden till att driva sin verksamhet.
Resterande del av månadskostnaden sätts av för att ersätta skador som deras kunder råkar ut för. På så sätt så får kunden snabbare hjälp och utbetalningar. Och det från ett bolag som alltid har täckning för sina utgifter.
Det är smart och det är så försäkringar 2020 borde fungera. När skadorna har betalats ut så går överskottet till olika organisationer som man stöttar för att göra världen lite bättre.

Så vill du ha ett försäkringsbolag som har ärliga avsikter och incitament för sin verksamhet så ska du välja Hedvig Hemförsäkring.