Med rätt bilförsäkring så har du rätt skydd om olyckan skulle vara framme.

Hitta rätt bilförsäkring för just dig

Vi hoppas verkligen inte att du behöver nyttja din bilförsäkring. Men om du behöver det, så vill vi hjälpa dig innan det händer något. Vi vill bidra till att du får den bästa bilförsäkringen för ditt behov.

Rätt bilförsäkring för ett tryggare liv

Att ha en bilförsäkring är ett krav och det är även lag på det. Har du ingen bilförsäkring så får du inte använda din bil i trafik.
Den består av flera olika delar och den del som du måste ha (den som är lagstadgad) kallas för trafikförsäkring. Oftast så kompletterar man den med extra skydd i form av helförsäkring eller halvförsäkring.

Vad kostar en bilförsäkring?

Som du säkert redan vet så varierar priset på en bilförsäkring väldigt mycket och är beroende av olika saker. Det är beroende av bland annat din ålder, vart du bor och vilken bil du har.

Precis som med alla försäkringar så ska du så klart kolla på priset men du får aldrig glömma att se och jämföra villkoren du blir erbjuden av de olika bolagen när du ska teckna din bilförsäkring. Du vill ju få rätt hjälp när det är dags eller hur?

Så här får du en billigare bilförsäkring

Precis alla vill ju få en billigare och förmånligare bilförsäkring, så är det bara. Men det handlar inte bara om att jämföra olika försäkringsbolag för att få den billigaste försäkringen för din bil - du behöver förstå hur prissättningen fungerar hos de olika bolagen.

Vilka faktorer påverkar priset för din bilförsäkring?

Det är flera faktorer som påverkar det slutliga priset för din försäkring. Bland annat handlar det om vilken försäkringsnivå du väljer. Skulle du välja den lägsta nivån så kommer du naturligtvis billigt undan men du får också inte speciellt mycket skydd. Väljer du en helförsäkring så blir det ju dyrare precis som om du väljer att köpa till flera tillägg till din grundförsäkring.

Andra saker som påverkar priset är din situation och förutsättningar. Även bilens ålder, märke, skick och annat som kan bedömas höja värdet på din bil påverkar priset för försäkringen. Om bilen har ett högre värde (en dyr bil) så blir ju kostnaden för försäkringsbolaget högre om dem ska ersätta dig för den - då vill dem ju ta ut ett högre pris för att täcka det. Logiskt.

Personer under 24 år får som regel betala lite mer i försäkringspremie än personer som är äldre än 24 år. Din trafikhistoria påverkar också slutpriset för försäkringen - har du varit med om en olycka de senaste 3-4 åren kan det ge dig en dyrare försäkring. Så det lönar sig alltså att köra säkert och tryggt.

Smarta tips för att få billigare försäkring

Det finns alltid saker du kan göra för att få lägre försäkringspremie för din bil, oavsett hur gammal du är och oavsett var du bor.

Här är några saker du kan göra för att sänka priset på din bilförsäkring:
Samla försäkringar och ta del av rabatter
Samla försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag är ett bra sätt för att få ett lägre pris på försäkringen. Ett vanligt sätt att få en bra rabatt är att samla bil- och hemförsäkringarna hos samma bolag.

Kör mindre
Kör du mycket så kostar det mer. Det är inte jättestor skillnad men några kronor per månad blir ändå lite pengar per år. Ett färre antal mil som du beräknas köra per år ger dig lägre pris.

Använd larm och/eller garage
Genom att använda garage eller ett billarm så har du själv visat att du är varsam och rädd om din bil. Det uppskattar försäkringsbolagen eftersom högre säkerhet minimerar riskerna för att något ska hända med bilen. Det ger dig ett lägre pris.

Välj högre självrisk

Om du väljer en högre självrisk så får du i regel ett bättre pris. Men baksidan är att du då ska betala en göre summa i just självrisk om det händer någonting. Här får du själv avgöra vad som är värt mer.