Har är några försäkringsbolag som vi tipsar dig om!

Ta del av våra tips som baseras på tester och undersökningar av de olika försäkringarna.

Försäkringar från Hedvig

Hedvig är försäkringbolaget som försäkrar ditt hem oavsett boendeform du har. Dem försäkrar även om du bor i andra hand vilket inte alla gör. Med Hedvig får du faktiskt lite mer än hos många andra försäkringsbolag som t ex att "Drulleförsäkring" ingår.

Eller läs mer om Hedvig

Försäkringar från Moderna

Moderna försäkringar är bolaget som försäkrar nästan allt du kan tänka dig. Bil, hem, båt, husvagn, hund, katt är bara några av dem försäkringarna du kan ha hos dem. Man kallar sig för uppstickare i branschen med fokus på individen.

Eller läs mer om Moderna

Försäkringar från Svedea

Hos Svedea hittar du ett försäkrignsbolag som försäkrar mycket. Dem säger själva att dem är riktigt bra på det och vi kan inte annat än att hålla med.
Bil, båt, Hem, MC, Hund, Vattenskoter,, snöskoter och så mycket mer.

Vi tycker det är viktigt att du får valmöjligheter när du ska välja försäkringsbolag. Har du det så har du också beslutet helt i din egen hand och kan bestämma en del av villkoren själv.

När du har bestämt dig för att byta till ett nytt försäkringsbolag så är det första du måste kolla upp datumet när din nuvarande försäkring slutar gälla. Det är jätteviktigt att du har koll på det så det inte blir något glapp i din försäkring. Om det gäller en bilförsäkring t ex så riskerar du att åka på den dyra försäkringen hos trafikförsäkringsföreningen. Så ha koll på datumen så slipper du onödiga överraskningar.

En annan sak att tänka på är att vanligtvis så är avtalen för försäkringar ett år i taget och dem förnyas automatiskt med ett år om du inte säger upp avtalet i tid. Så går du i tankarna på att byta bolag så kolla upp när försäkringen går ut och vilken uppsägningstid du har. Ett tips är att skriva en påminnelse tre månader innan din aktuella försäkring går ut - på så sätt har du tid på dig att kolla upp alternativ plus att du troligen inte missar din uppsägningstid. Det är supersmart!

Samla dina försäkringar hos ett bolag

Ett smart och ekonomiskt tips är att du kan passa på att försöka samla alla dina olika försäkringar i ett och samma försäkringsbolag. På så sätt så sitter du i "förarsätet" vid diskussioner med olika bolag - alla bolag vill att du ska ha alla dina försäkringar hos dem. Så ställ krav, pressa priset och få dem villkor du vill ha. Det vanligaste är att du får en procentrabatt på varje enskild försäkring.
Sedan blir det ju också enklare för dig om du skulle behöva kontakta bolaget om olyckan är framme.

Vilka försäkringar behöver du då?

Vilka försäkringar som just Du behöver är som du förstår individuellt och specifikt för just dig. Men alla behöver någon form av hemförsäkring, så är det bara. Om du äger en bil så måste du ha en försäkring för den om används i trafik och är påställd. Vissa av oss har förmånen att ha en båt och då behöver du en båtförsäkring. Som du ser så är behoven verkligen individbaserat och unikt.

Om du och din familj ska ut och resa till exempel så måste ni kolla om ni har en reseförsäkring. Många gånger ingår den i er hemförsäkring men inte alltid. När det gäller dig själv och dina familjemedlemmar så är det också vanligt med en olycksfallsförsäkring, livförsäkring, inkomstförsäkring och barnförsäkring.

Skulle du även ha andra dyra egendomar så kolla upp om dessa täcks av befintlig hemförsäkring annars så tycker vi du ska försäkra dessa också.

Viktigt att tänka på vid val av försäkring

Om du ska byta försäkring så glöm absolut inte att avsluta, säga upp ditt existerande skydd om du har något. Missar du det så har du dubbla försäkringar med en onödig utgift - se över förfallodagen på dina försäkringar som vi tidigare nämnt.

Tänk också på att du har ångerrätt på försäkring som du köpt på distans - den har du i 14 dagar från den dagen du ingick avtalet. Det är bra att veta om du inte skulle vara nöjd med något.

Priset och premien för din försäkring är viktig men inte allt. Tänk på att väga in vilka fördelar du får med en ny försäkring och väg det mot priset på de olika försäkringsbolagen som du väljer mellan.

Kolla även upp vad bolagens befintliga kunder säger om det aktuella bolaget. Det kan du göra via SKI, Svenskt kvalitetsindex, som mäter hur nöjda kunderna är med bolaget. Man kommer ut med en ny rapport varje år i november där man kan läsa om hur kunderna upplever bolagen i olika försäkringar och situationer.

Känn dig trygg hela tiden med rätt försäkring

Med rätt försäkringar i ditt liv så undviker du otrevliga överraskningar när något inte går som det är tänkt. Därför är det viktigt att du väljer den försäkring som passar dig och din familj bäst - oavsett om det gäller bilen, hemmet, husdjuren, cykel eller något annat.

Gå direkt till:

Hur hittar du rätt försäkring?

Med rätt försäkring så kan du faktiskt spara tusenlappar varje år enkelt genom att välja bland flera olika bolag. Genom att bara ta in prisförslag från olika försäkringsbolag så kan du spara pengar som du kan använda till annat.

Med en försäkring anpassad för ditt/ert behov så kan du känna dig trygg när du går och sover på kvällen. För med känslan att ditt hem, familj, husdjur, bilar och andra saker är försäkrade på rätt sätt så behöver du inte oroa dig i onödan.

Men det är inte alltid lätt att hitta den försäkring som passar just ert behov. Det är många saker som du måste ha koll på som t ex rätt startdatum, vilka olika villkor gäller, är det rätt egendom som är försäkrad och mycket mer.

Med dem försäkringsbolag som vi har med på vår site så kan du känna dig trygg med att det är seriösa bolag och aktörer som erbjuder sina tjänster. Dem har heller inte onödigt höga premier eller konstiga villkor som måste uppfyllas för att försäkringen ska gälla. Vi vill ge dig bästa möjliga förutsättningar helt enkelt.

Teckna försäkring online

Så, du har bestämt dig för en ny försäkring och ett nytt försäkringsbolag. Men innan du tecknar försäkring online så har du en del saker att kontrollera först.

Tänk på att det inte bara är pengarna som ska styra när du väljer din nya försäkring. Det gäller att du får en försäkring med bra villkor och det är därför vi tycker det är viktigt att du ska kolla på olika försäkringsbolag och alternativ innan du bestämmer dig.

Kontrollera försäkringens villkor

Hur omfattande är försäkringen? När gäller inte försäkringen? Vilken uppsägningstid har du (om någon alls)? Vad ingår i försäkringen? Det är bara några av dem frågor du måste ställa innan du bestämmer dig.

Efter att du fått svar på dina frågor om villkor och du har läst igenom villkoren så ska du kolla på priset och jämföra mellan olika försäkringsbolag. Tänk också på att välja rätt försäkringsbelopp om det t ex handlar om lösöre eller andra egendomar. Det beloppet påverkar nämligen din försäkringspremie.

Så tecknar du en försäkring

Vanligtvis kan man teckna en försäkring på flera olika sätt. Ett av dem sätten ät att du enkelt fyller i ett formulär på försäkringbolagets hemsida. Där anger du de uppgifter som bolaget behöver för att starta försäkringen åt dig. Var lugn – du får alltid hem ditt försäkringsbrev, alternativt på mail.

När du fyller i formuläret kan du även i de flesta fall välja betalningsmetod som t ex autogiro eller pappersfaktura.

Ett annat sätt som faktiskt fungerar fortfarande är att helt enkelt ringa in till försäkringsbolaget kundtjänst så hjälper dem dig igång med din försäkring.

Efter att du tecknat din nya försäkring

När du har tecknat din försäkring får du hem ditt försäkringsbrev. Det är en värdehandling och ska hanteras som en värdehandling. Skulle du tappa bort det så har försäkringsbolaget en kopia. Du kan säkert få det genom att logga in på deras hemsida också (via bankid).

I försäkringsbrevet ser du ditt försäkringsnummer, försäkringens giltighetstid och allmänna villkor.

Efter att du tecknat försäkringen så kommer också din första betalning att genomföras. När den ska göras ska du redan ha fått information om och du ska också kunna ha valt mellan att betala den årsvis, halvårsvis eller månadsvis. I vissa fall också kvartalsvis.

Vet du vilket skydd och vilken försäkring du behöver? Få tips och förslag när du ska välja förskringar och försäkringsbolag.

Vilka försäkringar behöver du?

Oftast så vet man för sent vilka försäkringar man har behov av.
Därför vill vi hjälpa dig att hitta de försäkringar som du behöver innan olyckan är framme.