Snygga lampor i dansk design

(Den här artikeln innehåll sponsrade länkar)

Moderna lampor med dansk design

Vi som gillar dansk design är ganska många nu - du gör det säkert också.
När det gäller belysning och lampa dansk design så kommer du hitta någonting som du verkligen älskar, det är vi övertygade om.

Paul Henningsen är mannen bakom den framgångsrika danska designen. Hans design blev världskänd redan 1920 (alltså hundra år sedan) och lade grunden till vikten av en bra belysning med en skön blandning av design, form och funktion.
Idag finns det ett stort utbud av snygga, funktionella lampor i olika utföranden - golvlampor, bordslampor, vägglampor, plafondlampor och taklampor.

Olika varumärken inom lampor med dansk design

UMAGE är nog en av de mest populäraste designermärkena när det gäller lampor. Man hette tidigare Vita Copenhagen och man tar fram riktigt snygga, tidlösa och stilrena lampor och belysning sprunget ur skandinavisk stil med fokus på den danska touchen av designen.
En av deras mest populära serier är EOS fjäderlampa. Den finns redan i många svenska hem - här hittar du EOS Fjäderlampa till bra pris.

Tips för att hitta rätt lampa

Det är svårt ibland att hitta lampan som man både gillar väldigt mycket för sin design och som också är völdigt funktionell - den ska ju vara lätt att använda.
Det är det som är en av styrkorna med dansk design för lampor - man har från början tänkt på både design och funktionalitet.

Här får du 3 tips för att välja rätt lampa för dig:

- Vilken funktion ska vara prioriterad - tänk igenom innan vilken funktion som är viktigast när det gäller din lampa. Ska lampan fokusera på att skapa en viss stämning? Ska den vara en lampa som ger en detaljerad belysning eller ska den vara en del av den allmänna och funktionella belysningen i rummet?
När du har klurat ut vilket syfte lampan har så kan du börja välja ut vilka lampor du ska välja mellan.

- Man brukar säga att man ska någonstans mellan 4-9 ljusköllor i rummet. Tänk på att skapa en bra stämning samt att de olika ljuskällorna ska samarbeta med varandra och kompletter varandra för bästa resultat.

- När du har kommit så här långt så är det dags att bestämma dig för vilka lampor du ska ha. Vi anser att det är bra att börja med den primära, funktionella belysningen. Är det ett kontorsrum du ska inreda till exempel så är det viktigt med belysningen runt skrivbordet - det är det som är funktionsbelysningen.

Louis Poulsen - världskänd dansk design

1874 grundar en herre vid namn Ludvig R. Poulsen Kjöbenhavns direkte Vin-Import-Kompani. Företaget tas över av hans son Louis Poulsen när Ludvig dör i början av 1900-talet. Företaget ska komma att förändra hur världen ser på lampor och belysning i form av design och funktionalitet.

Idag är man kända över hela världens om det varumärke som skapar användarvänliga/funktionella lampor med en trivsel och design som tilltalar i stort sett alla. Man är idag en ledande aktör inom designbelysning.

Företag är väldigt kompromisslösa vad gäller sin filosofi och sina värderingar om de produkter man tar fram. Dem ska vara enkla, stilrena med en tydlig rak design som på ett smidigt sätt fungerar mer än väl med både en modern inredning men även en mer klassisk sådan.

Här hittar du belysning och lampor med dansk design till bra priser.

Annons

Just nu - 25 - 40 % rabatt på allt!

Annons

Annons

Nu får du 10% rabatt på ett helt köp samt andra oslagbara priser på inredning - FYNDA NU!